Vi har vunnet en konkurranse 🥳

Da har det endelig skjedd, vi har VUNNET EN KONURRANSE 🥳Og som premie har vi fått en veldig fin t-skjorte fra lærerike og generøse @smerteskolen!Tusen hjertelig takk for det.

Da har det endelig skjedd, vi har VUNNET EN KONURRANSE 🥳Og som premie har vi fått en veldig fin t-skjorte fra lærerike og generøse @smerteskolen!Tusen hjertelig takk for det.

Konkurransen gikk ut på å beskrive hvordan vi som moderne klinikere han forandret «verktøykassa» det siste året. Svaret var som følgende:«Vi gir en ærlig og presis prognose til våre pasienter, basert på nyeste forskning rundt smerter og behandling.»

Hva mener vi så med det?Det betyr i praksis at smerter ofte vil komme og gå, ofte i forskjellig grad basert på hvordan tidligere, lignende smerter har utartet seg.

Vi ser ofte at aktive individer responderer fortere og bedre på behandling/trening/medisiner enn de som ikke har tid til så høyt aktivitetsnivå i sin hverdag.

De som er lite fysisk aktive i hverdagen sin, har ofte behov for mer behandling/trening/tid og kan respondere litt tregere, men det betyr ikke at det ikke er mulig å hjelpe disse også 🤗

Midt i all denne forvirringen er det slik at smerter nødvendigvis ikke blir bedre for hver dag som går, men kan være værre en dag og bedre en annen dag, for så å bli værre igjen.

Dette er helt normalt og ytterst skjeldent tegn på underliggende sykdom og røntgen/MR er som regel ikke nødvendig, da det ikke vil forandre verken prognose eller behandlingsforløp.

Det viktige her er å holde hodet kald og gjøre det beste ut av situasjonen mens det «står på».

Alt blir bedre med tid, trening og andre gode tilltak som funker for den enkelte.

Takk for oppmerksomheten.

Ønsker alle følgere en fortsatt fin og forhåpentligvis smertefri uke ☀️