Kiropraktisk manipulasjonsbehandling

Kiropraktorene på Fetsund Kiropraktorsenter jobber mye med manipulasjonsbehandling av ledd! Å bruke dette verktøyet på eks: en vond nakke eller en vond rygg, er en av de beste verktøyene våre kiropraktorer har. Kiropraktor Marie Hermansen benytter seg ofte av maipulasjonsbehandling og har lang erfaring i å utføre dette. Gjerne sammen…

Kiropraktisk manipulasjonsbehandling – kiropraktorens viktigste verktøy?

Våre kiropraktorer på her på Fetsund er veldig opptatt av å se pasienten som en helhet. Derfor inkluderer Kiropraktor Marie Hermansen kiropraktisk manipulasjonsbehandling der det måtte trenges. Ofte i kombinasjon med andre teknikker som triggerpunktsmassasje og/eller nålebehandling.

Det første du tenker på når du hører «kiropraktor» er gjerne rygg og «knekking» eller “popping”. Våre kiropraktorer foretrekker vi å bruke ordet “popping”, da dette er en er presist beskrivelse av hva som egentlig høres under manipulasjonsbehandlingen.

Hvorfor vi synes “popping” er et bedre ord, finner du ut av ved å lese litt lengre ned i denne artikkelen. 

“Låsningen” – hva er det egentlig?

Kiropraktorer har mange ulike behandlingsteknikker – «knekking» eller manipulasjonsbehandling er bare en av dem. Samtidig omtales denne behandlingsmetoden gjerne som kiropraktorens varemerke og mange med vondt i ryggen foretrekker dette som behandlingsmetode.

Kiropraktorer er eksperter på å manipulere ledd. Manipulasjonen brukes på ledd som har redusert bevegelighet og funksjon, altså et ledd som har en «låsning». Mange vil kjenne igjen dette som “kjink i nakken”, “lumbago”, “bekkenlåsning”, “strekk” osvosv.

Låsninger kan oppleves som smerter som ofte blir vondere ved visse bevegelser og som sjeldent har en traumatisk årsak.

Hvorfor låsninger kommer har vi lite forståelse for. Man tror at de ofte har opphav i en eller flere kombinasjoner av følgende:

  • inaktivitet og dårlig trent muskulatur
  • stress (emosjonelt og fysisk)
  • ensformige bevegelser
  • overvekt
  • dårlig søvn

Bare for å nevne noe.

Altså, veldig sjeldent av traumatiske eller underliggende årsaker. Selv om det er skikkelig vondt.

Har du fått vondt i ryggen eller kjink i nakken? Da hjelper ofte manipulasjonsbehandling veldig!

Hvordan virker manipulasjonsbehandlingen?

En manipulasjonsbehandling eller “leddkorrigering” gjør at leddet «låses opp» slik at smertene reduseres og man får bedre og større bevegelsesutslag ved for eksempel en kjink i nakken. Spenningene i den omkringliggende muskulaturen slipper også opp og smertene blir mindre. Som en metafor, vil noen ofte beskrive det som å skru av og på pcen for å få den til å virke normalt igjen.

Selve manipulasjonsbehandlingen utføres presist, raskt og kontrollert og med lite kraft, rettet inn mot leddet/leddene som har “låst seg” eller fått redusert funksjon. Ofte kan man høre en «poppelyd» i det manipulasjonen foretas. Lyden kommer av trykkforandringer i leddvæsken inne i leddet som danner en eller flere luftbobler, derav ordet “popping” og ikke “knekking”.

Selv om noen opplever lyden som ubehagelig er den helt ufarlig.

Bruker vi manipulasjonsbehandling i kombinasjon med andre behandlingsformer?

Manipulasjonsbehandling er en svært effektiv metode for å behandle leddlåsninger slik at funksjonalitet, smerter og bevegelse blir bedre.

Likevel benytter vi som regel en kombinasjon av ulike behandlingsteknikker for å oppnå best mulig resultat.

Det kan for eksempel være activatorbehandling, Triggerpunktsmassasje , bindevevsmassasje, nålebehandling og øvelser.

Aktivering av rygg, nakke og andre ledd ved mosjon, bevegelse og trening vil alltid være viktig i kombinasjon med manipulasjonsbehandling av for eksempel korsryggsmerter.

Hjemmeøvelser er en viktig del av behandlingen og våre kiropraktorer muskel/funksjons tester deg og finner dermed de best tilpassede øvelsene for deg og dine vondter.

Deretter veileder vi deg slik at du vet hvordan disse øvelsene skal utføres på en best mulig måte.

Våre ansatte på Fetsund Kiropraktorsenter har lang erfaring med manipulasjonsbehandling og kombinasjonsteknikker, og gjør dette daglig på store og små pasienter. Behandling hos kiropraktor er trygg, effektiv og med få bivirkninger .

Ring oss på 46332766 eller bestill time via vår Online Booking dersom du ønsker en vurdering eller om du har noen spørsmål vedrørende din plage.